Gravid kvinde

Idéer til babyshower-lege

Søger du sjove og anderledes ideer til babyshower-lege? Så er du landet det rette sted. Hvis du skal arrangere verdens bedste babyshower for din gravide veninde, søster eller datter, så finder du masser af inspiration her, hvor vi kommer ind på de traditionelle lege, men også helt unikke idéer til babyshower-lege.

En god babyshower-leg er sjov for både den vordende mor og for gæsterne. Legene skal gerne have ret enkle regler, så alle kan være med. Og så gør det ikke noget, hvis nogle af legene udfordrer den kommende mor lidt og lægger op til en masse grin og sjov.

Alt efter hvor mange gæster der kommer, og hvilken type babyshower du skal arrangere, så kan flere forskellige slags babyshower-lege komme på tale. Herunder finder du en række aktiviteter, som I kan lege til babyshowers. Lege der hverken tager lang tid eller indeholder komplicerede regler.

  • Smag på babymad. Giv den vordende mor bind for øjnene, og lad hende gætte, hvilken slags babymad hun smager på.
  • Gæt omkredsen på den runde mave. Lad gæsterne klippe et stykke snor i den længde, de mener, svarer til omkredsen på den gravide mave.
  • Gæt den kommende babys vægt, fødselsdato, øjenfarve og længde. Lad deltagerne skrive det ned på et papir, som moderen kan gemme til efter fødslen. Det giver også en god anledning til at alle kan mødes igen efter fødslen og betragte den lille ny.
  • Skriv en hilsen til baby. Lad gæsterne skrive en lille hilsen til barnet i en bog, der indkøbt til lejligheden, eller på et stykke papir, der efterfølgende kan indrammes. Det bliver et sjovt minde bagefter.

Søger du idéer til babyshower-lege, der godt må tage lidt længere tid og kræve en smule mere planlægning, så er der også masser af muligheder for det også.

Gæt en baby

Denne babyshower-leg er ret underholdende, fordi den involverer alle gæsterne. Skriv i invitationen til festen, at gæsten skal medbringe et billede af sig selv som baby. Hæng alle billederne op på en snor med en klemme. Herefter skal alle gætte, hvem der er hvem som baby. En sjov leg, der helt sikkert vil medføre en overraskelse eller to!

Chokolade i ble-legen

Denne leg er nok ikke for den sarte mor, eller hvis den gravide stadig døjer med graviditetskvalme. Legen kan nemlig hurtig blive lidt ”ulækker”, men netop derfor er legen også supersjov. Du skal bruge forskellige slags chokolade, smelte det i mikroovnen og fordele det i bleer.

Notér nummer på bleen, og hav et papir med oversigt over hvilken chokolade, der er i hvilken ble. Herefter skal den vordende mor lugte og smage sig frem til, hvilken slags chokolade der er i hvilken ble.

Dekorere bodystocking

Dette er en af de populære babyshower-lege. Køb hvide bodystockings, så er der én til hver gæst. Køb også maling, der egner sig til at male på stof. Lad alle gæsterne dekorere en sød eller sjov bodystocking til baby. Et sjovt minde for moderen, som hun kan bruge når den lille ny kommer til verden.

Skift en ble hurtigt

Til denne leg skal du bruge et antal dukker og dobbelt så mange babybleer. Hver dukke skal have en ble på, når legen starter. Vælg lige så mange deltagere til konkurrencen, som der er dukker. Den der først har skiftet dukkens ble, rækker hånden op. Hvis bleen sidder korrekt, har vedkommende vundet legen og kan få en lille præmie.

Lette retter til den første tid som forældre

Dette er måske ikke så meget en decideret leg, men alligevel en aktivitet, der er en sjov og kærlig overraskelse til moren. Det går ud på, at gæsterne har lavet en nem ret, som er lige til at komme i fryseren.

Når den lille er kommet til verden, så er det nemt for de nybagte forældre at tage retten ud og varme den op. Skønt for den lille, nye og travle familie. God fornøjelse med at finde gode og sjove babyshower lege!

Mangler du ideer til en god gave til et babyshower, så find inspiration her.